Bedste middel til katte i haven: 11 tips!

Der er næsten 3 millioner katte i vores land, og langt de fleste hollændere elsker dette elegante kæledyr. Det bliver mindre, hvis naboens kat beslutter sig for at forvandle din have til sit personlige toilet. Hvilke midler hjælper egentlig mod, at katte stikker af i haven? Nedenfor er tips til det bedste middel til katte i haven.

Forresten, hvis du undrer dig over, hvad der hjælper mod den kat, der frekventerer din have, så husk at katte – ligesom mennesker – har deres egen personlighed. Nogle katte vil lede efter et andet sted at aflaste sig hurtigere end en virkelig stædig.

Bedste middel til katte i haven
1. Ingen løs jord
Katte kan lide at begrave deres ekskrementer og foretrækker ikke at anstrenge sig for meget. Det betyder, at deres yndlingssted normalt er et, hvor du helst ikke vil se dem. Tænk på en grøntsags- eller urtehave, hvor jorden ofte er løs. Jo færre åbne pladser, jo mindre sandsynligt vil en kat vælge din have. Tænk på bunddække eller en anden måde at skærme jorden på.

2. Kyllingetråd
I det øjeblik du forbereder din have til såning eller nyplantning, vil en kat se det som en invitation til at komme og aflaste sig selv. En løsning på det problem, som enhver haveejer med en vanskelig nabo kender, er hønsenet. Hvis du anvender dette på steder, hvor jorden er løs og attraktiv for en kat, vil den uvelkomne besøgende hurtigt give op. Nettet forhindrer katten i at grave, og det føles ubehageligt på poterne uden at forårsage smerte for dyret.

3. Vand
Mange katte hader vand, når de uventet bliver konfronteret med det. De fleste forstår budskabet efter et par gange. I dette tilfælde skal du fortsætte med forsigtighed og indse, at denne kat er et elsket kæledyr et andet sted. En vandpistol, blomstersprøjte eller en haveslange er normalt tilstrækkeligt. Kommer katten på tidspunkter, hvor du er inde, kan du overveje et sensorsystem i kombination med en sprinkler. Det får også generelt katte til at passere din have lidt genert.

4. Visse Planter
Katte hader lugten af ​​citron. Hvis du vælger en citronverbena eller fyrværkeri på de steder, de kan lide at besøge, vil den entusiasme helt sikkert falde. Du kan også vælge at drysse citronskaller på, men det skaber selvfølgelig mere rod. Også tornede planter som tjørn eller brombær er på listen, som katte helst ikke ser. Catnip er derimod et rigtigt lokkemiddel.

5. Peber eller eddike
Kattens næse opfanger lugt meget bedre end et menneskes. Hvis en kat er meget vedholdende med at besøge din have, er et drys peber eller et drys eddike en mulighed. Begge stoffer føles tydeligvis ikke godt tilpas i kattens fine næse. Der er dog også andre dyr, der ikke kan lide disse stoffer, som er mere velkomne. Desuden er eddike ikke sjovt for mange planter.

6. Kaffegrums
Kaffegrums eller -grums er generelt et godt næringsstof for de fleste planter, men tjek altid før brug. Fordi det er så klistret, hader katte det. Den sætter sig fast på deres poter, og de får den også i pelsen. Rengøring koster katten ekstra indsats, fordi de ikke kan lide den bitre smag af dette slam.

7. Juster hegnet
Det er måske ikke det første du tænker på, men du kan også gøre en indsats for at gøre din have mindre tilgængelig for en kat. Det er vigtigt, at du først grundigt undersøger, hvordan katten får adgang til din have og for eksempel lukker sagen her med gaze. En kat kan være meget stædig og lede efter en anden metode til at komme ind i gården, der betragtes som territorium. Så hav tålmodighed og vælg også en løsning, der ikke bringer katten i fare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *