Hvilke typer tage findes der?

En smuk have skal nydes og gerne så længe som muligt. I vores klima er et tag ofte en god idé, for du kan også bruge udendørs på en dårlig dag. I læ af overdækningen kan du følge din haves udvikling fra tidligt forår til efterår.

Hvad med en tilladelse til tag i din have? Dette afhænger til dels af kommunens regler, så det er klogt at informere. Generelt behøver du ikke en tilladelse, hvis:

Taget er mindre end 30 m2 stort.
Mindre end halvdelen af ​​haven er overdækket.
Pladsen er ikke egnet til permanent beboelse.
Baldakiner til haven findes i forskellige typer
1. Uden front eller side
Den enkleste form er allerede en rigtig tilføjelse til din have, fordi den giver godt læ, især mod regnen. Der er forskellige bæredygtige muligheder for materialet i stolperne, såsom aluminium eller træsorter. Taget er generelt lavet af glas eller gennemsigtigt eller semi-transparent polycarbonat. Begge betræk har fordele og ulemper og afhænger af dine ønsker.

2. Et tag med glasskydevæg
Denne luksusmulighed giver dig ekstra muligheder for at tilbringe meget tid udendørs. Ved at montere en skydevæg skaber du en slags havestue og du kan lukke dørene, hvis det bliver lidt for køligt. På denne måde kan du stadig nyde at være udenfor på de køligere dage og beundre udviklingen i din have.

3. Et tag med sidevægge
Du kan selvfølgelig også lukke siderne, hvilket skaber ideen om et rigtigt værelse endnu mere. Afhængig af tagets placering kan du for eksempel vælge en side af aluminium eller træ eller glas eller polycarbonat. Hvis taget støder op til et skur eller garage, giver det mening at gøre siden uigennemsigtig på den side. Men en side, der er åben, kan selvfølgelig også monteres med en glasdør for ekstra lys.

4. Baldakinen med ekstraudstyr
I dag findes der også baldakiner, der er udstyret med luksuriøst ekstraudstyr. Hvad med belysning, for eksempel? Med de moderne energieffektive LED-lamper kan du give belysning uden at skulle føre rør indefra. Udendørs lamper kan generelt tilsluttes et batteri, der oplades ved hjælp af en solcelle. Det betyder miljøbevidst og med minimale omkostninger smuk belysning.

Hvis taget har sider og front, kan du endda overveje at varme det op om vinteren. Det er naturligvis meget eksklusivt, hvis du vælger en ‘pejs’, der kører på el.

Tips ved valg af tag
Vælg altid et tag til din have, der matcher dit hjem. Det gælder målene, materialerne og finishen. Er du usikker på det rigtige valg? Fagmanden kan også rådgive dig på dette område og vise dig med eksempler, hvorfor et bestemt valg er bedst for dig. Er du ved at ændre din have? Overvej også en pergola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *