4 unikke ideer til mere atmosfære i din have

Haven bliver i stigende grad en forlængelse af hjemmet, for hvad kunne være mere behageligt end at nyde en skøn dag udenfor. Du har allerede stemning i haven på grund af den natur, du har skabt der, men nedenfor er nogle fine stemningsskabere, som også kan være en tilføjelse til din have.

1. Gabioner
Du kender dem sikkert efterhånden: metalkurve fyldt med sten. I middelalderen opstod ideen som en forsvarsstruktur, indtil krudtet gjorde det mindre brugbart. Senere blev sådanne kurve brugt i byggearbejde og ofte i vandbygning. Det var først for omkring tredive år siden, at folk i vores land også lagde mærke til det dekorative aspekt. I dag bruges gabioner til forskellige formål: som en del af en bygning eller som et selvstændigt design, men også som en skillevæg i en have. Udover at være dekorativ ved at bruge forskellige typer natursten, er en gabion også holdbar. Både metallet og stenene kan genbruges.

2. Havepejse
En havepejs giver stemning på en lang sommeraften, men kan også forlænge sommersæsonen, fordi den giver lidt ekstra varme, når aftenen bliver lidt kølig. Som mennesker er vi altid fascineret af flammernes spil, måske en påmindelse om dengang vores fjerne forfædre opdagede ild og udnyttede den på mange måder. Nutidens havepejse er væsentligt mere effektive end fortidens brændefyr. For eksempel er der en god skorsten, der sørger for, at røgen bliver fjernet, så du ikke lider af det. Selvfølgelig kan du også bruge denne ild til at forberede dit måltid. Blandt de mange muligheder for havepejse er der også eksempler, der egner sig til at grille.

3. Havebelysning
Med belysning kan du bringe ekstra stemning i din have til at smage. En oplyst have har også praktiske fordele, især hvis du træder ind i huset gennem havedøren. Med god havebelysning med bevægelsessensor er der mindre risiko for at snuble og du kan også nemmere finde nøglehullet. Lys afskrækker også uvelkomne besøgende, der foretrækker at arbejde i mørke. Men med atmosfærisk lys kan du også gøre haven til et særligt sted om natten. Tænk på at fremhæve smukke planter eller træer med et spotlight. Blødt og farvet lys kan også bruges til at skabe stemning, nogle gange i form af midlertidig festbelysning. Takket være udviklingen af ​​LED- og solcelledrevne batterier kan du fuldt ud udvikle din kreativitet.

4. Tilbehør
Ligesom indenfor kan du hurtigt skabe en særlig atmosfære i haven med få tilbehør. Kunst i haven bliver mere og mere trendy og et smukt havebillede behøver ikke at ligne en nisse længere. Med specielle urtepotter og beholdere kan du ikke kun give eksotiske planter en chance i haven i den varmere del af året. Du kan også bruge de forskellige materialer og vores klimas indflydelse på dem til at give haven specielle effekter på terrassen eller andre steder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.